Image

Ons nieuws

Home > Duurzaam zakenreizen, het kan!

Duurzaam zakenreizen, het kan!

Rotterdam, 18 juni 2021

Ondanks dat op dit moment het nog onduidelijk is, wanneer en in welke mate er weer gevlogen gaat worden is het wel duidelijk geworden dat Covid ervoor gezorgd heeft dat bedrijven kritisch zijn gaan kijken naar hun reisgedrag en waarbij de focus ligt op een meer verantwoorde en bewustere manier van reizen. Hoe en op welke manier dit binnen de eigen organisatie kan worden opgepakt, lees je hieronder.

Stappen tot een duurzamer reisbeleid

 Image
  1. Verkrijg inzicht in de voetafdruk van het zakelijk reizen van de organisatie; veelal kan de reisagent hier de nodige support bij geven. Essentieel hierbij is dat je als organisatie weet met welke reden er wordt gereisd.
  2. Kijk naar de reductie mogelijkheden, denk daarbij aan de verschillende maatregelen zoals minder businessclass, geen creative ticketing, video conference in plaats van fysieke afspraken, rechtstreekse vluchten in plaats van met tussenstop, alternatieve transportmogelijkheden op kortere afstanden en kijk naar de meest CO2 efficiëntere vluchten. Bepaal de doelen die je binnen je organisatie wil gaan behalen en stem hierop de reductie maatregelen op af.
  3. En neem verantwoordelijkheid voor de gevlogen emissies die niet gereduceerd kunnen worden en compenseer deze. Doe dit door te investeren in gecertificeerde duurzame energieprojecten, waarbij de duurzame energietransitie wordt versneld en de lokale bevolking support krijgt en een stap op de welvaartsladder maakt.

Belangrijk is het om de medewerkers te betrekken in het reisbeleid en met hen te evalueren. De reizigers kunnen een grote bijdrage leveren om het reisbeleid te optimaliseren en zij weten vaak goed wat mogelijk en/of wenselijk is vanuit reizen perspectief.

Bewustere keuzes maken ten tijde van de boeking via de FCC-methode

Eén van de reductiemogelijkheden binnen het reisbeleid is om te kijken naar de meest efficiëntere vluchten, aangezien het wel degelijk kan uitmaken met welk toestel in combinatie met de vliegtuigmaatschappij er wordt gevlogen. Wanneer in de boekingsfase al duidelijk wordt, welke uitstoot welk type vliegtuig maakt, kan de reiziger een bewustere keuze maken voor een meer CO2 efficiëntere vlucht. Climate Neutral Group (CNG) heeft deze accurate berekeningswijze ontwikkeld, genaamd de FCC-methode (Flight Carbon Calculator) en deze wordt binnenkort voor onze klanten beschikbaar gemaakt in ons offertesysteem.

 Image

Meer nieuws

Ontwikkelingen bij Anthony Veder Travel

29 June 2021

Het blijft nog steeds een uitdaging om vluchten, informatie over benodigde reisdocumenten, PCR testen en snel testen te vinden voor onze klanten.
LEES VERDER

Thuis bij Patricia

20 June 2021

Voorzichtig gaan er af en toe weer eens collega’s naar kantoor. Bij Patricia is kantoor nog steeds thuis. 'Op zich is het thuiswerken heerlijk' zegt…
LEES VERDER

To ensure the best experience on our website, we use cookies. Click 'I agree' to accept the cookies. You can click here to read our cookie policy.

I agree