Image

Ons nieuws

Home > Samen op naar een duurzamere luchtvaart

Fly CO2 ZERO

Rotterdam, 10 maart 2021

KLM heeft in 2008 het voortouw genomen om de luchtvaart duurzamer te maken en hun CO2-voetafdruk te verkleinen. Ze investeren in biobrandstoffen en zuinige vliegtuigen, optimaliseren vluchtoperaties en compenseren emissies. Inmiddels hebben ze hun totale CO2-uitstoot met 15% weten te reduceren. Maar dat is natuurlijk nog niet voldoende. Daarom willen ze ook graag hun Corporate klanten, BlueBiz-leden en andere reizigers betrekken in hun duurzame oplossingen.

Samen op naar een duurzamere luchtvaart

De meest effectieve manier voor KLM om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, is het vervangen van fossiele brandstof door duurzame brandstof. Sustainable Aviation Fuel, of SAF, wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en is een duurzaam alternatief voor fossiele brandstof. Het mengt perfect met traditionele vliegtuigbrandstof en is geschikt voor alle motoren in alle toestellen, zonder dat operationele processen beïnvloed worden. De uitstoot wordt met minstens 75% verminderd ten opzichte van fossiele brandstof, waardoor SAF bijdraagt aan een circulaire economie.

KLM koopt alleen SAF in die gemaakt is van afvaloliën of grondstoffen die geen negatieve impact hebben op de biodiversiteit en/of voedselproductie.

SAF is alleen nog niet op grote schaal beschikbaar. Minder dan 0,1% van de grofweg 300 miljoen ton vliegtuigbrandstof die door commerciële luchtvaartmaatschappijen wordt gebruikt, is op dit moment SAF.

Het KLM Corporate Sustainable Aviation Fuel (SAF) Programma (voorheen bekend als het KLM Corporate BioFuel Programma) stelt bedrijven met een corporate contract in staat om een deel van hun vliegreizen te laten uitvoeren op duurzame vliegtuigbrandstof.

Als uw bedrijf hieraan wil deelnemen dan horen wij dit graag.

Herbebossingsproject in Panama

Als bedrijf kunt u via KLM uw vlucht gerelateerde CO2-uitstoot compenseren. Het bedrag dat u compenseert, wordt door KLM rechtstreeks geïnvesteerd in het CO2OL Tropical Mix herbebossingsproject in Panama. Dit project helpt bij het onderhoud van bestaande bossen en het ondersteunt de lokale gemeenschappen in Panama.

Sinds de start heeft het project de volgende doelstellingen behaald:

  • Ruim 7,5 miljoen bomen geplant.
  • 15 bedreigde diersoorten zijn teruggekeerd.
  • Stimuleren van duurzaam bosbeheer en cacaoproductie.
  • Illegale houtkap bestreden door FSC gecertificeerde houtproductie.
  • 150 lokale bewoners zijn van vast werk voorzien.
  • Bevorderen van kennis en vaardigheden onder de lokale bevolking.

Maak een verschil en doe mee

Om de ecologische voetafdruk van uw bedrijf te compenseren, hoeft u alleen maar het deelnameformulier in te vullen. Vervolgens berekent KPMG Sustainability de CO2-uitstoot van uw bedrijf op vluchten met AIR FRANCE, KLM en Delta Air Lines in de afgelopen twaalf maanden en stuurt KLM u een offerte. De werkelijke CO2-uitstoot voor elke vlucht wordt berekend op basis van het gebruikte vliegtuigtype, de gevlogen afstand en de historische beladingsgraad van die specifieke vlucht.

Reizigers zonder een BlueBiz-account kunnen eenvoudig online de CO2-uitstoot van hun vlucht compenseren door CO2ZERO te selecteren via Mijn Reis.

Meer nieuws

Thuis en op kantoor bij Elise

25 March 2021

Lees hier Elise haar verhaal waarin ze terugblikt op een jaar thuiswerken. En ze heeft een nieuwtje!
LEES VERDER

Kiezen voor groen reizen? De tijd is er rijp voor

01 December 2020

Wist u dat u bij Anthony Veder Travel ook al uw internationale treintickets kunt boeken? Steeds meer groeit het besef dat de internationale trein een…
LEES VERDER

To ensure the best experience on our website, we use cookies. Click 'I agree' to accept the cookies. You can click here to read our cookie policy.

I agree