Image
(Selective focus) Overhead view of an human hand wearing a latex glove, holding a passport with 'Covid-19 Vaccinated' label inside it. Travel concept during the Covid-19 pandemic.

Ons nieuws

Home > Veilig en vertrouwd reizen 2021

Veilig en vertrouwd reizen 2021

Rotterdam, 1 maart 2021

Voor velen is reizen de verbinding tussen de mensen en de bestemming met een bepaald doel. Dat doel kan zijn de ontmoeting van naasten en zakenrelaties, het ontdekken van cultuur, het opdoen van nieuwe ervaringen of het maken van nieuwe herinneringen voor het leven. Deze pandemie stelt iedereen voor een grote uitdaging. Bovenstaande doelen moeten even worden uitgesteld. Als we op reis gaan, willen we dat dit wel zo veilig en vertrouwd mogelijk voor een optimale beleving.

Vele maatschappijen hebben maatregelen getroffen tijdens deze pandemie. Er worden minder vluchten uitgevoerd of vluchten naar o.a. Groot Brittannië werden tijdelijk stilgezet. Maar in vergelijking met de vorige lockdown, worden niet alle vluchten geannuleerd en zijn er nog steeds opties om op bestemming te komen.

Daarnaast investeren vliegtuigmaatschappijen om reizigers zo veilig en vertrouwd mogelijk te laten reizen. Voorbeeld hiervan is; door de midden stoel leeg te laten om zoveel mogelijk afstand te bewaren tussen de passagiers. Iedere maatschappij heeft zijn eigen protocol op haar eigen website gezet.

Het is met name uitdagend dat ieder land zijn eigen regels hanteert voor inkomend vliegverkeer. In vele landen bent u verplicht een negatief testresultaat te tonen voordat u het land mag betreden. Zo ook wordt er gekeken met welk doel u naar een bepaalde bestemming reist.

Hoe meer er gevaccineerd gaat worden, hoe meer versoepelingen er zullen volgen, is de verwachting. Er wordt momenteel in de EU gesproken over een “Corona paspoort” voor reizen binnen de EU. Op dit paspoort staat de coronastatus vermeld. Bijvoorbeeld of de reiziger gevaccineerd, recent getest is of dat er antistoffen in het lichaam zijn om vrij toegang te geven aan EU-landen.

De verwachting is dat er steeds meer vluchten weer uitgevoerd gaan worden. De leisure markt zal in het 2e kwartaal van 2021 weer langzaam op gang zal komen. De zakelijke markt zal na de zomer 2021 weer starten, dit afhankelijk van het reisbeleid.

Mocht u weer een trip willen plannen, dan raden wij aan om eerst te kijken wat het actuele reisadvies is voor de desbetreffende bestemming. Anthony Veder Travel kan u daarbij uiteraard assisteren.

Meer nieuws

Thuis en op kantoor bij Elise

25 March 2021

Lees hier Elise haar verhaal waarin ze terugblikt op een jaar thuiswerken. En ze heeft een nieuwtje!
LEES VERDER

Kiezen voor groen reizen? De tijd is er rijp voor

01 December 2020

Wist u dat u bij Anthony Veder Travel ook al uw internationale treintickets kunt boeken? Steeds meer groeit het besef dat de internationale trein een…
LEES VERDER

To ensure the best experience on our website, we use cookies. Click 'I agree' to accept the cookies. You can click here to read our cookie policy.

I agree