Image

Ons nieuws

Home > Thuis bij Heleen

Thuis bij Heleen

Rotterdam, 7 december 2020

Wellicht is het u opgevallen dat u al even geen contact heeft gehad met Heleen Veldhuizen. Dat kan, Heleen assisteert sinds maart dit jaar de afdeling inkoop van Anthony Veder. Tegelijkertijd houdt zij nog steeds de ontwikkelingen in de gaten van de reisafdeling.

Hoe is het om op een andere afdeling binnen Anthony Veder te werken?
In het begin was dit een hele uitdaging. Om vanuit huis nieuwe tijdelijke werkzaamheden op te pakken, en te leren werken met een nieuw systeem kost behoorlijk wat energie. Gelukkig ben ik goed ondersteund door mijn nieuwe collega’s bij wie ik met mijn vragen terecht kan.

Het werken op de inkoopafdeling geeft een boeiende inkijk in wat er gaande is binnen een rederij.

Ik verwerk de offertes van de producten die nodig zijn op de schepen. Dat varieert van Pringles chips tot de meest ingewikkelde filters, pompen en motoren. Het is mooi om te zien hoe de samenwerking tussen inkopers, vessel managers en de crew op de schepen verloopt.

Veel van onze leveranciers komen mij bekend voor. Een groot aantal van hen boeken hun reizen via Anthony Veder Travel. Tegelijkertijd zie ik de namen van potentiële klanten voorbij komen. Als ik hen spreek breng ik gelijk onder de aandacht dat Anthony Veder ook een eigen reisbureau heeft. Kansen blijven zien dat is belangrijk, juist in deze coronatijd.

De inkoopafdeling en het reisbureau zijn twee totaal verschillende werelden. Er zijn echter ook overeenkomsten. Voor beiden geldt dat het ”pakketje” op tijd op de bestemming moet aankomen. 😊 Daarnaast staat het verlenen van service naar de klant en schepen toe, voorop.

De reiswereld is continue in beweging. Je werkt al bijna 35 jaar bij AV travel. Wat is het grootste verschil tussen toen en nu?
Ik stam nog uit de tijd van de papieren tickets. De reisbescheiden werden per post verstuurd of met een koerier bezorgd. Hoe anders is het nu. De tijd dat je naar een luchtvaartmaatschappij moest bellen voor het maken van een reservering ligt ver achter ons.

Met de komst van internet en de budgetmaatschappijen is er veel veranderd. Het verwerken van reserveringen verloopt sneller en efficiënter. Veel reizigers hebben zelf, online de weg gevonden voor het maken van een boeking. Ondanks dit geloof ik in de kracht van een zelfstandig reisbureau. Het gaat om vakkundigheid, goede dienstverlening en een persoonlijke benadering. De jarenlange contacten maakt dat je weet wie je klanten zijn en welke wensen zij hebben. Al deze aspecten bij elkaar bieden een belangrijke meerwaarde aan de klant.

Hoe kijk je zakelijk terug op het jaar 2020 en wat verwacht je van 2021?
Het was een stormachtig jaar. De COVID19 pandemie heeft de wereld nog steeds in zijn greep. Het afgelopen jaar was een jaar van anticiperen, aanpassen en je flexibel opstellen. Dat gold voor mij in het bijzonder gezien de tijdelijke werkzaamheden die ik ben ga doen. Als geboren Rotterdammer weet ik wat is om de mouwen op te stropen en er voor te gaan. Het is leuk om eens in de keuken van een andere afdeling te kijken. Daarnaast is het een leerzame ervaring.

De reisindustrie is hard getroffen. Het zal zeker een tijd duren voordat er weer “normaal” gereisd kan worden. Het is wachten totdat landen weer opengaan en een vaccin gegeven kan worden. Ik ben ervan overtuigd dat de branche zich herstelt. De zakenreiziger zal ook weer gaan boeken. De maritieme sector gaat 24/7 door. Ik hoop u snel weer van dienst te kunnen zijn voor het boeken van uw reizen. Gewoon zoals altijd, bij Anthony Veder Travel.

Wat is jouw motto?
Mijn Motto? “Geniet van de kleine dingen die het leven groots kunnen maken.”

Covid19 heeft ons stilgezet en anders leren kijken. Het afgelopen jaar hebben we gezien dat het gaat om aandacht voor elkaar. Meer tijd voor elkaar, hoe waardevol is dat !!

Meer nieuws

Kiezen voor groen reizen? De tijd is er rijp voor

01 December 2020

Wist u dat u bij Anthony Veder Travel ook al uw internationale treintickets kunt boeken? Steeds meer groeit het besef dat de internationale trein een…
LEES VERDER

Zeeliedenvervoer biedt vastigheid in barre tijden

13 December 2020

Lees hier het interview met Esther Pruijm in het magazine van Luchtvaartnieuws.
LEES VERDER

To ensure the best experience on our website, we use cookies. Click 'I agree' to accept the cookies. You can click here to read our cookie policy.

I agree