Image

Ons nieuws

Home > Aflossingen van zeevarenden in Coronatijd: Eindelijk naar huis!

Aflossingen van zeevarenden in Coronatijd: Eindelijk naar huis!

Rotterdam, 25 september 2020

Sinds maart is het aflossen van zeevarenden een zeer grote uitdaging
Zo ook de aflossingen van onze Anthony Veder zeevarenden.
Nadat het vliegverkeer in maart/april bijna stil kwam te liggen, zaten zeevarenden vast aan boord. Vanaf begin mei zijn we gestart met het aflossen van onze schepen die in Europa varen. De zoektocht naar vluchten vanuit en naar Azië en de Caribbean ging ondertussen verder, maar vanwege alle lokale beperkingen en de geringe vluchtcapaciteit was dit geen gemakkelijke klus.

Uitdagingen in de Caribbean
Een van de grootste uitdagingen waren de aflossingen van de Coral Energy en de Coral Anthelia. Beiden varen bij Jamaica. Samen met onze Crewing managers zijn we gaan zoeken naar oplossingen om de bemanning van boord te krijgen.

Na veel overleg tussen onze Crewing manager en de lokale overheid op Curaçao, kregen we uiteindelijk toestemming een aflossing op Curaçao uit te voeren. Er moest bepaald worden welk schip naar Curaçao ging varen. De Coral Energy kreeg als eerste toestemming om vanuit Jamaica uit te wijken naar Curaçao. 1,5 dag heen, 1,5 dag weer terug. Door omstandigheden mislukten helaas de eerste twee pogingen. Maar halverwege juni konden enkele nieuwe bemanningsleden aan boord en zo konden de eerste zeevarenden eindelijk naar huis!

Voor de Coral Anthelia lukte een deel van de aflossing pas eind juni. Jamaica opende op 15 juni de grenzen voor internationale reizigers. Helaas gingen alle vluchten via Canada of de VS. Voor deze landen is een transit visum vereist, dus alleen bemanningsleden met een geldig visum konden naar huis of aan boord. Eind juni lukte het eindelijk om 6 bemanningsleden naar huis te krijgen.

Beperkingen waar we tegenaan liepen
Naast lokale beperkingen en geringe vluchtcapaciteit zat de uitdaging ook in de nationaliteit van de bemanning. Indonesische bemanning heeft veelal geen Canada of US visum. Een visum aanvragen was vaak niet mogelijk, omdat ambassades gesloten waren. Bemanning uit Oost-Europa had vaak een enorm lange reis. Minsk was de enige luchthaven in de wijde omtrek die open was en vanaf daar moest men soms nog wel 14 uur per taxi reizen.

Na weken geduld van de bemanning, vele zoektochten van Travel naar geschikte vluchten en een enorme hoeveelheid telefoontjes en mailtjes van de crewing managers naar lokale agenten en overheidsinstanties, gingen uiteindelijk op 29 juli nog eens 11 opvarenden van de Coral Anthelia naar huis! Enkele bemanningsleden hebben op dat moment meer dan een jaar aan boord gezeten.

Blije mensen
Blij zijn wij dan ook wanneer we bericht krijgen van de bemanning dat ze zó dankbaar en blij zijn om eindelijk onderweg te zijn naar hun familie en geliefden. En als Travel-team super trots om dit in samenwerking met onze collega’s van de rederij voor elkaar te hebben gekregen.

Helaas neemt het aantal besmettingen met Covid-19 op veel plekken weer toe. Dit maakt het leven van de zeelieden niet makkelijker. Nieuwe restricties dreigen, ook in Europa. Maar wij blijven elke dag weer puzzelen om te zorgen dat zeevarenden eindelijk weer naar huis kunnen!

Meer nieuws

Thuis bij Nicole Griekspoor

30 September 2020

Sinds half maart werk ik volledig thuis. In het begin was dit heel vreemd, omdat alles natuurlijk anders (of niet) werkt zoals op kantoor. Na…
LEES VERDER

Veilig en onbezorgd op reis in Coronatijd

09 July 2020

Uw veiligheid staat voorop, dat is één ding wat zeker is. We kunnen ons goed voorstellen dat u vragen heeft over het reizen van nu.
LEES VERDER

To ensure the best experience on our website, we use cookies. Click 'I agree' to accept the cookies. You can click here to read our cookie policy.

I agree