Image
ICE T Baureihe 411 bei Garmisch-Partenkirchen auf der Fahrt von Innsbruck nach Berlin

Ons nieuws

Home > Esther duurzaam op reis naar Italië

Esther duurzaam op reis naar Sicilië

Rotterdam, 15 september 2023

Terugkijken op een mooie zomer

In het reisbeleid van ons moederbedrijf Anthony Veder staat dat voor bestemmingen binnen een straal van 500 kilometer de trein geboekt moet worden, als deze een goed alternatief biedt voor het vliegtuig of de auto.

 Image
 Image

Dit pas heel goed bij onze milieudoelstellingen om in 2035 een nul uitstoot van broeikasgassen te hebben. Bij Anthony Veder Travel zien we dat treinen naar Brussel en Parijs inmiddels gemeengoed zijn. Maar verder weg geven mensen nog steeds de voorkeur aan een auto of vliegtuig boven de trein. Wist u bijvoorbeeld dat u vanuit Amsterdam ook met 1 overstap in 5 uur met de trein naar Hamburg kunt reizen? Dit gaat net zo snel als met de auto en is een stuk relaxter.

Om zelf te testen hoe lange afstanden reizen met de trein zou zijn, heeft travelmanager Esther ervoor gekozen om tijdens de zomervakantie met de trein naar Sicilië te reizen. Samen met een vriendin reisden ze er in 3 dagen naartoe met een stop in Milaan en Salerno, twee Italiaanse steden. De totale reis bedroeg 2.400 kilometer.

Milaan in 1 dag bereiken was een uitdaging vanwege wat vertragingen door een gesloten Gotthardtunnel, maar het is gelukt. Het kostte 14 uur en 5 overstappen (wat eigenlijk 11 uur en 4 overstappen had moeten zijn). De andere 2 delen van de reis waren rechtstreekse treinen. Reizen met de trein heeft Esther als zeer ontspannen ervaren. Je hebt veel ruimte, meer dan in een vliegtuig of auto, je kunt wandelen, werken, ontspannen en hebt een spectaculair uitzicht over het land waar je doorheen reist.

Een ander positief punt is dat je direct in het centrum van een stad aankomt die je bezoekt. Het hoogtepunt van haar reis was het bereiken van Sicilië, een Italiaans eiland. Het was spectaculair om de trein op de boot te zien rijden en vervolgens haar reis op het eiland voort te zetten.

Ze heeft een geweldige vakantie gehad en ze raadt iedereen aan om meer met de trein te reizen. Houdt er rekening mee dat u geen haast heeft, want vertraging komt ook vaak voor, vooral in Italië.

 Image
 Image

Meer nieuws

Fijne Feestdagen en een prachtig 2024

19 December 2023

We wensen u fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar
LEES VERDER

Maak kennis met Europcar

08 December 2023

Of u nu een auto wilt huren voor een zakelijke of persoonlijke reis, met een huurauto van Europcar heeft u geen “gedoe”. Europcar heeft eigen…
LEES VERDER

To ensure the best experience on our website, we use cookies. Click 'I agree' to accept the cookies. You can click here to read our cookie policy.

I agree