Image

Ons nieuws

Home > “Light” reizen, wat houdt dat in bij KLM?

“Light” reizen, wat houdt dat in bij KLM?

Rotterdam, 10 mei 2023

KLM introduceert Business Light tarief: goedkoper, zonder gratis stoelkeuze en lounge

KLM schaft, naar een groot deel van de intercontinentale bestemmingen, de standaard loungetoegang af voor Business Class-passagiers. Ook mogen reizigers in deze klasse standaard nog maar één koffer meenemen in het bagageruim, in plaats van twee.

 Image

De wijzigingen, die sinds april zijn ingevoerd, zijn onderdeel van het zogeheten ‘ontbundelen’ van de Business Class-tarieven. Onlangs werd al bekend dat een stoel reserveren in Business Class ook niet meer gratis is.

In het nieuwe, goedkoopste Business Class-tarief (Business Class Light) zijn voordelen zoals loungetoegang, twee koffers en stoelreservering niet inbegrepen. Reizigers betalen dan alleen voor de luxe stoel en de extra service aan boord.

Wie wél loungetoegang wil en twee koffers als ruimbagage mee wil, moet het iets duurdere Business Standard-tarief kiezen bij het boeken van het vliegticket. Wie gratis stoelreservering wil, moet voor het nog duurdere Business Flex-tarief gaan.

De nieuwe Business Light-tarieven zijn nu beschikbaar op een groot aantal intercontinentale vluchten, behalve op vluchten uit Europa naar de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Tahiti, China, Vietnam en Mauritius.

 Image
 Image

Voor de Verenigde Staten gelden afwijkende voorwaarden vanwege de joint venture met Delta en de stoelreservering is nog steeds gratis met een ‘Standard’-ticket.

Ook zustermaatschappij Air France heeft deze wijzigingen doorgevoerd. Ze gelden alleen voor nieuwe boekingen. Wie als frequent flyer van bepaalde statusvoordelen geniet, zoals loungetoegang, kan daar uiteraard ook met een Light-ticket nog steeds gebruik van maken.

<- Hiernaast vind je het overzicht van de verschillende businessclassvoorwaarden.

Betalen voor een stoel in Economy Standard

Vlieg je met KLM of Air France vanuit Europa naar de VS, Canada, Mexico of Tahiti, heb je een Economy Standard ticket geboekt en wil je vooraf zelf een stoel kiezen? Dan betaal je daar sinds april ook extra voor, terwijl dit in het verleden gratis was.

Kies je je stoel tijdens het inchecken, dan betaal je bij een Economy Standard ticket niets extra.

Ook voor de economy class, hierbij een overzicht ->

Meer weten over KLM reisklasse

 Image

Meer nieuws

Handbagage regels op Schiphol, hoe zit het ook alweer?

14 June 2024

Na de Kerst is Elise, travel consultant, verhuisd met haar gezin van Rotterdam naar de wereldstad Brussel. Sindsdien reist ze 1x per week met de…
LEES VERDER

Sportzomer in Duitsland en Parijs

11 June 2024

Transavia gaat vanaf 3 april aanstaande geld rekenen voor het meenemen van trolleys aan boord. Wel is het mogelijk gratis kleine bagage mee te nemen…
LEES VERDER

To ensure the best experience on our website, we use cookies. Click 'I agree' to accept the cookies. You can click here to read our cookie policy.

I agree